всеукраинский информационно-аналитический журнал, посвященный вопросам оптимизации логистических процессов
Новости О журнале Подписка Реклама Доска объявлений
Контакты Партнеры
 

 
 
Свежий номер
Архив
Электронная версия

Письмо редактору
Фоторепортажи
Реклама на сайте


Тема для обсуждения

Авторам
Приглашаем к сотрудничеству



10 октября 2019
Оптимальная маршрутизация для доставки стройматериалов
Доставка стройматериалов является, пожалуй, наиболее сложной для маршрутизации, и связанно это прежде всего с тем, что доставляемая продукция имеет различные характеристики по весу и объему.
Подробнее

15 марта 2019
Ирина Новикова – новый Генеральный директор «GEFCO Украина»
Группа GEFCO сообщает о назначении Ирины Новиковой на должность Генерального директора «GEFCO Украина».
Подробнее

13 марта 2019
ZAMMLER GROUP святкує 12-річчя!
Сьогодні виповнюється 12 років українській логістичній компанії ZAMMLER! Компанії, яка першою з вітчизняних логістів почала надавати послуги фулфілмента і першою вийшла на міжнародні ринки!
Подробнее
НОВОСТИ


12 ноября 2014
Розширення використання реєстраторів розрахункових операцій сприятиме детінізації економіки

Європейська Бізнес Асоціація звернулася з відкритим листом до Президента, Прем'єр-міністра, Віце-прем'єр-міністра, а також до Міністра фінансів і Голови Державної фіскальної служби щодо розширення сфери використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) всіма суб'єктами господарювання. 

Історія цього питання розгортається вже протягом декількох років. Представники галузевого Комітету Асоціації з роздрібної торгівлі неодноразово ініціювали внесення змін до законодавства для протидії сірому імпорту товарів. Для того, щоб донести важливість цього питання до компетентних органів державної влади та спільно розробити чіткий план дій у напрямку вирішення цієї проблеми був організований круглий стіл Комітету з роздрібної торгівлі Асоціації, який відбувся 5 листопада 2014 року.

Участь у круглому столі взяли представники різних індустрій (роздрібна торгівля, банківський та юридичний сектори, платіжні системи), Міністерства фінансів України та Державної фіскальної служби України. В ході обговорення учасники круглого столу висловили низку пересторог стосовно ситуації, яка склалася з суб'єктами господарювання, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, а також звернули увагу на деякі зловживання з боку останніх під час ведення господарської діяльності.

Компанії-члени Асоціації відмічають, що досить часто особи, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування, фактично, внаслідок відсутності належного контролю за їх діяльністю, стають учасниками тіньових схем незаконного ввезення та реалізації продукції. Така ситуація сприяє, зокрема, підвищенню попиту на нелегально ввезені товари на внутрішньому ринку України.

Компанії-члени Комітету з роздрібної торгівлі переконані, що важливою складовою державного регулювання на всіх рівнях є забезпечення однакового та справедливого підходу до контролю діяльності усіх суб'єктів господарювання, яка має здійснюватися в межах правового поля. Так, Кабінетом Міністрів України протягом останніх декількох місяців було заявлено про курс на детінізацію економіки та викорінення корупційних схем.

Крім того, Асоціації відомо про ініціативу Державної фіскальної служби України стосовно обов'язкового використання РРО у сфері торгівлі товарами високого цінового сегменту (зокрема, побутовою електротехнікою та електронікою) (Проект Закону України «Про внесення змін до статті 296 Податкового кодексу України щодо посилення контролю за обігом деяких товарів»), а також про наміри запровадження обов'язкового використання РРО всіма суб'єктами господарювання.

Додатково слід зазначити, що питання встановлення обов'язку щодо використання РРО фізичними особами-підприємцями, які є платниками єдиного податку, крім тих, що здійснюють діяльність на ринках та з пересувних торговельних об'єктів, зазначене також у підпункті і) п. 7.2. проекту Коаліційної угоди Верховної Ради України VIII скликання (податкова реформа в рамках дерегуляції та розвитку підприємництва).

Саме тому, бізнес-спільнота прагне привернути увагу громадськості та ЗМІ до цього важливого питання, та підкреслити нагальність і важливість його найскорішого врегулювання.

Експерти Асоціації закликають чиновників якомога швидше ініціювати процес внесення змін до законодавства для запровадження обов'язкового використання РРО всіма суб'єктами господарювання. Асоціація щиро сподівається на сприяння з боку владних структур у прийнятті відповідних кроків і подальшу плідну співпрацю!

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтеся до Юлії Гоцик, Голови департаменту  комунікацій Європейської Бізнес Асоціації, за телефоном +38 (044) 496-06-01+38 (044) 496-06-01 або по e-mail: Yulia.Gotsyk@eba.com.ua

Просмотреть архив новостей






Версия для печати  
На первую страницу  
Контактная информация  


 
Логин  
Пароль
Регистрация
Забыли пароль?
Вы не авторизированы,
пройдите авторизацию
Логистический оператор
Транспортные биржи
Таможенные брокеры